Sinan Hoxha

Sinan Hoxha është një ndër emrat më të njohur të muzikës dhe shumë i kërkuar brenda dhe jashtë Shqipërisë.

Biografia

Sinan Hoxha, një nga këngëtarët kryesorë të lëvizjes “Ringjallja Romës” që dëshironte të ringjallte muzikën tradicionale cigane (rome – komuniteti rom) të Shqipërisë që u ndalua gjatë viteve dhe brenda një kohe shumë të shkurtër rrëmbeu zemrat e publikut. Falë këmbënguljes dhe prezencës gjithmonë e më shumë duke publikuar projekte të reja dhe duke marrë pjesë në eventet më të rëndësishme të muzikës, shumë shpejt Sinan Hoxha u bë një ndër emrat më të njohur të muzikës.

Diskografia

Projektet që ai ka publikuar janë të shumta, gjithashtu ai numëron rreth 11 albume të publikuara.

“Adrenalina” / “Bjondina” / “Kuq e Zi” / “Alo Alo Ambulanca” / “Kënge për Çerciz Topullin” / “Shukarije” / “Me Fal” / “Loçk e Zemër” / “Goc Tirone” / “Mamin, babin e mashtron” / “Mbret me ty jam” / “Me hir a me pahir” / “Mirupafshim” / “Karajfil i vogël” / “Gili Gili” / “Sytë Blu” / “Kukulla” / “Eja Eja Ti”/ “Lace” / “Vdeksha për Ty” / “Bomba” / “Nona” / “Pina Pina” / “Vullkan” / “Shoqnia” / “Mama Mia” / “Luje Luje” / “Çaji”