Eglantina Toska

Eglantina Toska, një bilbil i këngës së Shqipërisë së mesme, jugut e veriut, një ndër zërat më të bukur të muzikës popullore qytetare shqiptare.
Një profesioniste e muzikës popullore e konfirmuar dhe si këngëtare profesioniste nga Ansambli ISUF MYZYRI prej 10 vitesh.

Biografi

Gjatë karrierës së saj artistike ajo numëron 3 albume të publikuara, pjesëmarrje në festivale të muzikës shqip dhe disa videoklipe.
Një profesioniste e muzikës popullore e konfirmuar dhe si këngëtare profesioniste nga Ansambli ISUF MYZYRI prej 10 vitesh, ajo ka në repertorin e saj këngë nga të gjitha trevat shqiptare ku mund të përmendim “Goca e Nimetit”, “Bukale”, “Pipzat e reja”, “Doli goca n’penxhere”, “Babë e nanë, diell e hanë”, “1000 lezete”, “Bukurinë ma dha mamaja” etj…

Diskografia

Gjatë karrierës së saj artistike ajo numëron 3 albume të publikuara, pjesëmarrje në festivale të muzikës shqip dhe disa videoklipe.
Një profesioniste e muzikës popullore e konfirmuar dhe si këngëtare profesioniste nga Ansambli ISUF MYZYRI prej 10 vitesh, ajo ka në repertorin e saj këngë nga të gjitha trevat shqiptare ku mund të përmendim “Goca e Nimetit”, “Bukale”, “Pipzat e reja”, “Doli goca n’penxhere”, “Babë e nanë, diell e hanë”, “1000 lezete”, “Bukurinë ma dha mamaja”, “Elbasan i bukur” , “Vallja e Katjushkes dhe Gajdjes” etj…

  

Projekti i saj më i fundit i kushtohet vajzes shqiptare “Shqiptaren se bo nona” nje bashkepunim me artistin e mirenjohur RATI.